Ondersteuning

Heb je een probleem? Wij helpen je graag op weg. Hier vind je alle handleidingen en veelgestelde vragen per Qupit product. Mocht je aan het einde toch nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

thermostaat “Anna”

Veelgestelde vragen

Is Anna geschikt voor mijn cv-ketel?

Anna kan omgaan met de meeste moderne ketels, maar niet met allemaal. Anna in combinatie met de Smile T (24V1A/OT) werkt met alle cv-systemen die kunnen worden geschakeld op aan/uit (24V, 1A) of werken met OpenTherm. Voor ketels die werken op een ander modulerend protocol dan OpenTherm is mogelijk een convertor beschikbaar, vraag dit na bij de leverancier van de cv-ketel. Anna in combinatie met de Smile T230 (230V5A) werkt met alle cv-systemen die aan/uit (0-230V, 5A) geschakeld worden.

Twijfel je of Anna werkt met de cv-ketel? Neem dan contact op met de fabrikant of installateur van de cv-ketel en vraag of deze het OpenTherm of aan/uit-protocol (24V, 1A) of het aan/uitprotocol (0-230V, 5A) ondersteund. Vraag na of er extra handelingen nodig zijn, zoals het plaatsen van een convertor, het plaatsen van weerstanden, het wisselen van de aansluitpunten of het aanpassen van de software instellingen. Vaak staat dit in de installatiehandleiding van de ketel beschreven.

Ik heb Anna besteld bij NLE, bij wie kan ik terecht voor mijn vragen?

Wanneer je Anna hebt besteld bij NLE en je komt er niet helemaal uit, dan kun je contact met NLE opnemen:

www.nle.nl/klantenservice

www.whoisanna.com/annathuis

+31(0) 88 73 07 307

Ik heb Anna besteld bij ENI, bij wie kan ik terecht voor mijn vragen?

Wanneer je Anna hebt besteld bij ENI en je komt er niet helemaal uit, dan kun je contact met ENI opnemen:

www.eni.be/helpmij

+32(0) 78 15 28 28

Hoe verbind ik Anna met het internet?

Maak je gebruik van een iOS-toestel? Volg dan de stappen in de installatiehandleiding. Maak je gebruik van een Android-toestel? Dan kun je de installatiehandleiding volgen, of download de Plugwise Connect app en volg de installatiestappen in de app.

Waarom kan ik niet verbinden met het netwerk van de Smile T?

Wacht tot de Smile T helemaal is opgestart voor je ermee probeert te verbinden. De Smile T staat in aanmeldmodus als de lampjes “WLAN” en Status” langzaam knipperen. Alleen dan kun je het netwerk van de Smile terugvinden in de lijst met wifi-netwerken. De netwerknaam vind je op de sticker op de achterkant van de Smile T en begint met “smile_”. Controleer vervolgens of je het ID van de Smile juist hebt ingevuld om te verbinden met het netwerk.

Hoe zet ik Anna in aanmeldmodus?

Druk 5 seconden op het zwarte knopje op de Smile T. Je kunt meetellen met het knipperen van het lampje “Status”. Laat het zwarte knopje los als het lampje 5 keer heeft geknipperd en het lampje “WLAN” snel gaat knipperen.

Als je het wifi-netwerk op Anna opnieuw wilt instellen, moet je de Smile T in aanmeldmodus zetten. De huidige wifi-instellingen worden dan gewist.

Waarom kan ik tijdens de installatie de HTML-interface (http://192.168.40.40) niet openen?

Controleer of je smartphone of tablet is verbonden met het netwerk van de Smile (dat begint met “smile_”). Dit is noodzakelijk om te kunnen verbinden met de HTML-interface. Verbind met het netwerk van de Smile. Wanneer je het ID van de Smile automatisch hebt opgeslagen, verwijder dit, en vul opnieuw de 8 dikgedrukte medeklinkers in.

Hoe kom ik bij de netwerkinstellingen?

Je kunt ook zelf naar “Netwerkinstellingen” klikken. Ga in de webbrowser naar 192.168.40.40 zodat je verbinding maakt met de HTML-interface. Klik links op het menu-icoon. Klik op “Instellingen”. Klik vervolgens op “Netwerkinstellingen”.

Waaraan moet mijn wifi-netwerk voldoen?

Het signaal van een draadloos wifi-netwerk wordt doorgegeven op een frequentie van 2,4 GHz of 5,0 GHz. Anna kan alleen verbinding maken met een wifi-netwerk als die is ingesteld op 2,4 GHz. De ingestelde frequentie kun je terugvinden onder jouw routerinstellingen. Lukt het niet? Neem dan contact op met jouw internetprovider.

Verder is het belangrijk dat er voldoende wifi-bereik is bij de cv-ketel. Wanneer je smartphone aangeeft dat er een wifi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, kun je ervan uit gaan dat dit voldoende is om Anna met het netwerk te verbinden.

Waarom kan de Smile mijn WiFi-netwerk niet vinden?

Controleer het WiFi-bereik op de plek waar je de Smile hebt geplaatst. Wanneer je smartphone aangeeft dat er een WiFi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, dan kun je ervan uitgaan dat dit voldoende is. Heb je voldoende bereik? Het is mogelijk dat de Smile niet direct je WiFi-netwerk vindt. Druk in dit geval nogmaals op “Scan”, totdat het WiFi-netwerk wordt gevonden. Selecteer het WiFi-netwerk, voer het wachtwoord in van dit netwerk en sla de netwerkinstellingen op. Wacht totdat de Smile opnieuw is opgestart.

Ik heb onvoldoende wifi-bereik bij de cv-ketel, wat nu?

Een wifi-repeater kan hier uitkomst bieden om het signaal te versterken.

Hoe reset ik de WiFi-verbinding?

Druk 5 seconden op het zwarte knopje op Anna. Je kunt meetellen met het knipperen van het lampje “Status”. Laat het zwarte knopje los als het lampje 5 keer heeft geknipperd en het lampje “WLAN” snel gaat knipperen.

Blijft Anna werken als het internet uitvalt?

Anna werkt voor jou, en blijft voor je werken. Ook als het internet wegvalt. Anna houdt het schema aan dat je hebt ingesteld. Je kunt nu even niet de Anna-app of HTML-interface gebruiken. Maar je kunt Anna wel handmatig bedienen, via Anna zelf. Activeer en deactiveer het schema. Stel een preset in. Of zet Anna hoger of lager.

De cv-ketel werkt niet, maar er is geen foutmelding zichtbaar. Wat nu?

Controleer of de stekker van de cv-ketel in het stopcontact zit. 
Controleer of de cv-draden goed zijn aangesloten op de Smile. Haal bij installatie altijd de stroom weer van de cv-ketel en de Smile af!

Waarom werkt het scherm van Anna niet?

Controleer de draden die zijn aangesloten op de Smile en op Anna. Controleer of de draden geen contact met elkaar kunnen maken en goed vastzitten in de Smile bij het Anna-icoon.

Ik kan Anna bedienen, maar op het scherm van Anna blijft de tekst “loading please wait” staan. Wat nu?

Haal de stekker van de Smile uit het stopcontact. Klik vervolgens Anna los van het montagedeel op de muur, controleer de draden, en plaats Anna weer terug (klik). Controleer ook of de Smile goed met Anna is verbonden. Plaats vervolgens de stekker van de Smile weer terug in het stopcontact en wacht totdat Anna is opgestart.

Waarom heeft Anna een rood scherm?

Wanneer er een ketelstoring door Anna wordt opgemerkt zal het scherm rood kleuren en een bericht icoon met uitroepteken op het scherm staan. Dit bericht kun je lezen in de app (Zie: er staat een bericht icoontje in het scherm).Het bericht zal pas verdwijnen wanneer de ketelstoring is opgelost. Het scherm zal ook weer blauw worden.
Raadpleeg voor het oplossen van de ketelstoring de handleiding van de cv-ketel. Houd er rekening mee dat bij een ketelstoring het mogelijk is dat Anna de cv-ketel niet kan aansturen, en een temperatuurwijziging wellicht niet wordt doorgevoerd.

Wat betekent “Smile not found” in het rode scherm van Anna?

Wanneer de Smile niet meer met Anna kan communiceren, zal het scherm rood kleuren en de tekst “Smile not found” tonen. Dit kan voorkomen wanneer de kabel tussen Anna en de Smile los zit of last heeft van storing. Controleer de kabelverbinding tussen Anna en de Smile en probeer de Smile te herstarten door deze uit en aan te zetten. Mocht dit het probleem niet oplossen neem dan contact op met de helpdesk.
Als Anna de Smile kwijt is werkt Anna nog steeds, maar kan ze niet meer alles. Je kunt Anna niet via de App of HTML-interface bereiken. Je kunt Anna alleen hoger en lager zetten via Anna zelf.

Anna herkent niet het juiste CV-protocol, wat nu?

Open anna.plugwise.net in de browser, log in met het ID en zorg ervoor dat je smartphone, tablet of computer is verbonden met hetzelfde netwerk als waarmee je de Smile hebt verbonden. Selecteer via het menu “Instellingen” > “CV-instellingen” en kijk onder “CVprotocol”. Klik op de button “Controleer” achter het CV-protocol. De Smile controleert opnieuw het CV-protocol.
Klopt het CV-protocol nog steeds niet? Controleer dan waar de draden in de cv-ketel op zijn aangesloten en of er nog aanpassingen in de ketel nodig zijn. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de ketel OpenTherm ondersteunt, maar dat de thermostaat is aangesloten op de aan/uit-aansluiting in de ketel. Raadpleeg de installatiehandleiding van de ketel voor meer informatie of neem contact op met de installateur van de cv-ketel.

Ik wil Anna aansluiten op een andere cv-ketel, kan dat?

Dat kan! Haal de stekker van de cv-ketel en de Smile uit het stopcontact. Sluit de Smile aan op de andere cv-ketel. Volg hiervoor stap 2 in de handleiding. Zodra je de Smile goed hebt aangesloten op de cv-ketel, steek je de stekker van de cv-ketel en de Smile weer in het stopcontact. Wacht totdat de Smile en Anna zijn opgestart. Verbind met de HTML-interface via https://anna.plugwise.net. Ga via het menu naar “Instellingen” > “CV-instellingen”. Klik op de button “Controleer” achter het CV-protocol. Het nieuwe boilerprotocol wordt nu herkend en je kunt Anna op dezelfde manier gebruiken als je gewend bent.

Anna blijft verwarmen, ook wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, waarom?

Het vlammetje in het scherm van Anna geeft niet alleen aan wanneer ze het huis verwarmt. Ook zal het vlammetje te zien zijn wanneer je de warm water kraan opendraait. Indien ook de radiatoren blijven verwarmen, controleer of de cv-ketel goed op Anna is aangesloten.

Waarom blijft de temperatuur stijgen nadat de ingestelde temperatuur is bereikt?

Als Anna nieuw is moet ze het huis nog leren kennen. Anna houdt bij hoe hard je huis opwarmt en zal dit leren. Na enkele dagen weet Anna hoe ze het huis zo efficiënt mogelijk op temperatuur brengt.

Ik heb een preset ingesteld, maar na een paar uur springt Anna terug naar het schema. Waarom?

Wanneer je een schema aan hebt staan en Anna op “weg” instelt, blijft de status “weg” aanstaan totdat er een nieuwe temperatuur in het schema voorbij komt. Als je een status voor langere tijd in wilt stellen is het dus belangrijk dat je het schema uitzet. Alleen bij de statussen “vakantie” of “vorstbeveiliging” wordt het schema automatisch gedeactiveerd.

Waarom kan ik geen schema aanzetten?

Je kunt pas een schema aanzetten wanneer je een schema hebt aangemaakt in de app of via de HTML-interface.

Hoe werkt geo-fence?

Geofencing kun je uitleggen als een virtueel hek rondom je huis, dat werkt door middel van de plaatsbepalingssensor in je smartphone. Wanneer Anna ziet dat een smartphone het gebied binnen het hek verlaat, zal zij de status “Weg” aanzetten. Nadat een smartphone het virtuele hek weer binnen komt, zal Anna de status “Thuis” aanzetten, zodat het lekker warm is als je thuis komt. 
Wanneer je geofencing gebruikt zal de app periodiek de locatie opvragen aan je smartphone. Op basis van het GPS signaal bepaalt de Anna-app of de status “Thuis” of “Weg” moet worden aangezet. Om zeker te weten dat de locatie goed is bepaald, wordt dit een paar keer gecontroleerd. Hierdoor is het mogelijk dat de Anna-app bij grote snelheden net iets langzaam reageert. 
Om geo-fence mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van het GPS-signaal van je smartphone. Stel je smartphone zo in dat automatisch je GPS-signaal mag worden opgevraagd of dat je het GPS-signaal handmatig aanzet.

Waarom schakelt Anna naar de preset “weg”, ook als er nog mensen thuis zijn?

Wanneer Anna ziet dat een smartphone het geo-fencing gebied verlaat, zal zij de preset “Weg” aanzetten. Hierbij houdt zij er geen rekening mee dat er nog iemand anders thuis kan zijn.

Waarom werkt geo-fence niet?

Staat je GPS-signaal aan op je telefoon? Met behulp van het GPS-signaal wordt je locatie bepaald ten opzichte van de Smile. Wanneer je de app hebt afgesloten en geo-fence heeft niet in de achtergrond gedraaid of je GPS-signaal is uitgeschakeld geweest op je smartphone of tablet, dan kan het tot 5 minuten duren voordat de app de afstand tussen de Smile en je gateway heeft bepaald. Op basis van deze afstand en de afstand die je hebt ingesteld bij “Geofence” > “Afstand” wordt de status “Thuis” of “Weg” geactiveerd op Anna.

Hoe zet ik de helpdeskverbinding open?

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kun je de helpdeskverbinding met de Smile tijdelijk open zetten zodat de helpdeskmedewerkers en ontwikkelaars van Plugwise direct met je mee kunnen kijken wat het probleem is. Druk zes keer kort achter elkaar op het zwarte knopje op de Smile. Hiermee open je de verbinding 48 uur lang. Neem vooraf contact op met de helpdesk zodat we weten dat je de helpdeskverbinding openzet.

cv-gateway “Adam”

Veelgestelde vragen

Waarmee werkt de cv-gateway?
De Qupit cv-gateway “Adam” communiceert met het verwarmingssysteem via het OpenTherm-protocol. Dat houdt in dat zowel de thermostaat als de cv-ketel beiden OpenTherm moeten ondersteunen. Je kunt in de handleiding van de ketel terugvinden of deze compatibel is. Ondersteunt de ketel OpenTherm? Dan kun je er nog niet automatisch vanuit gaan dat de thermostaat dit ook doet. In de ketel is vaak een extra aansluitmogelijkheid te vinden voor een aan-/uit-thermostaat. Controleer daarom ook altijd of de thermostaat het OpenTherm-protocol ondersteunt.
Hoe verbind ik de cv-gateway met het internet?
Maak je gebruik van een iOS-toestel? Volg dan de stappen in de installatiehandleiding. Maak je gebruik van een Android-toestel? Dan kun je de installatiehandleiding volgen, of download de Plugwise Connect app en volg de installatiestappen in de app.
Waarom kan de cv-gateway niet verbinden met het internet?
Wacht tot de Qupit cv-gateway “Adam” helemaal is opgestart voor je ermee probeert te verbinden. De cv-gateway staat in aanmeldmodus als de lampjes en langzaam knipperen. Alleen dan kun je het netwerk van de cv-gateway terugvinden in de lijst met wifi-netwerken. De netwerknaam vind je op de sticker op de achterkant van de cv-gateway en begin met “smile_”. Controleer vervolgens of je het Short ID van de cv-gateway juist hebt ingevuld om te verbinden met het netwerk.
Hoe zet ik de cv-gateway in aanmeldmodus?
Druk 5 seconden op het zwarte knopje op de Qupit cv-gateway “Adam”. Je kunt meetellen met het knipperen van het lampje . Laat het zwarte knopje los als het lampje 5 keer heeft geknipperd en het lampje snel gaat knipperen.

Als je het wifi-netwerk op de cv-gateway opnieuw wilt instellen, moet je de cv-gateway in aanmeldmodus zetten. De huidige wifi-instellingen worden dan gewist.

Waaraan moet mijn wifi-netwerk voldoen?
Het signaal van een draadloos wifi-netwerk wordt doorgegeven op een frequentie van 2,4 GHz of 5,0 GHz. De Qupit cv-gateway “Adam” kan alleen verbinding maken met een wifi-netwerk als die is ingesteld op 2,4 GHz. De ingestelde frequentie kun je terugvinden onder jouw routerinstellingen. Lukt het niet? Neem dan contact op met jouw internetprovider.

Verder is het belangrijk dat er voldoende wifi-bereik is bij de cv-ketel. Wanneer je smartphone aangeeft dat er een wifi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, kun je ervan uit gaan dat dit voldoende is om de cv-gateway met het netwerk te verbinden.

Ik heb onvoldoende wifi-bereik bij de cv-ketel, wat nu?
Een wifi-repeater kan hier uitkomst bieden om het signaal te versterken.
Waarom kan ik de webpagina van de cv-gateway niet openen?
Ga naar https://connect.plugwise.net en log in met het short ID van de Qupit cv-gateway “Adam”. Het Short ID is de 8-letterige code op de sticker op de achterkant van de cv-gateway. Zorg ervoor dat het toestel waarop je de webpagina wilt openen, verbonden is met hetzelfde netwerk als de cv-gateway. Heb je de cv-gateway nog niet verbonden met een ander netwerk? Dan kun je de webpagina openen als je verbonden bent met het eigen netwerk van de cv-gateway.
Blijft de cv-gateway werken als het internet wegvalt?
De verwarming blijft gewoon werken als het internet wegvalt. Je kunt nu alleen niet de app gebruiken om de temperatuur in te stellen. De webpagina van de Qupit cv-gateway “Adam” kun je nu alleen nog bereiken via het IP-adres van de cv-gateway binnen je eigen netwerk. Wil je de temperatuur aanpassen? Dat kan gewoon via de thermostaat aan de muur.
Waarom zie ik niet alle functionaliteiten in de webpagina?
In de webpagina van de Qupit cv-gateway worden alleen de functionaliteiten getoond die worden ondersteund door jouw cv-ketel en/of thermostaat.
Welke ketelinstellingen kan ik instellen via de cv-gateway?
De Qupit cv-gateway “Adam” kan, als de ketel dit ondersteunt, een aantal temperatuurinstellingen op de ketel instellen:

 • de maximale aanvoertemperatuur,
 • de maximale tapwatertemperatuur,
 • de comfortstand.
Kan ik de temperatuur via de cv-gateway instellen?
Om de temperatuur in huis in te stellen maakt de Qupit cv-gateway “Adam” gebruik van de zogenaamde “override” functionaliteit in het OpenTherm-protocol. De cv-gateway stuurt de gewenste temperatuur naar de thermostaat. Het is vervolgens aan de thermostaat “iets” met deze instelling te doen. Vervolgens bepaalt de regeling van de thermostaat of de ketel aan moet slaan om het huis op de juiste temperatuur te krijgen. Wil je weten of jouw thermostaat temperatuurinstellingen van de cv-gateway accepteert? Ga naar ons thermostaat-overzicht.
Welke meetgegevens worden opgeslagen?
De Qupit cv-gateway “Adam” luistert de communicatie tussen de thermostaat en de cv-ketel af en vraagt, als dit nodig is, extra informatie bij de ketel op. De meetgegevens die beschikbaar zijn via de cv-gateway zijn afhankelijk van de informatie die de thermostaat en de ketel naar elkaar sturen en de informatie die de ketel naar de cv-gateway terugstuurt. De cv-gateway kan geen informatie opvragen bij de thermostaat. Deze meetgegevens geven jouw installateur inzicht over de prestaties van de cv-ketel.
Voor wie zijn mijn meetgegevens inzichtelijk?
Maak je geen zorgen. Alleen met jouw toestemming ontvangt jouw installateur de meetgegevens over jouw verwarmingssysteem. Via de webpagina van de Qupit cv-gateway “Adam” vind je onder “Netwerk & privacy” terug of jij je meetgegevens wilt opslaan en met wie die mogen worden gedeeld.
Hoe zet ik de helpdeskverbinding open?
Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kun je de helpdeskverbinding op de Qupit cv-gateway “Adam” tijdelijk openzetten. Een helpdeskmedewerker van Plugwise kan dan direct met je meekijken op de cv-gateway om het probleem te onderzoeken. Druk 3 keer kort achter elkaar op het zwarte knopje op de gateway. Hiermee open je de verbinding 24 uur lang. Herhaal dit 2 keer zodat je de verbinding voor 36 uur lang opent. Neem vooraf contact op met de helpdesk zodat zij weten dat je de verbinding openzet.
app

Veelgestelde vragen

Waarmee werkt de Qupit app?
De Qupit app is beschikbaar voor smartphones en tablets die gebruikmaken van Android of iOS. Bekijk de softwarevereisten van de app.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om de Qupit cv-gateway “Adam” in de app toe te voegen. Je kunt de cv-gateway registreren in de app als hierop firmwareversie 0.4.4 of hoger is geïnstalleerd.

De app verbindt niet met de gateway?
Je kunt de Qupit cv-gateway “Adam” alleen in de app toevoegen als jouw smartphone of tablet verbonden is met hetzelfde netwerk als waarmee je de cv- gateway hebt verbonden.
Verbonden met hetzelfde netwerk en toch geen verbinding?
Ben je verbonden met hetzelfde netwerk als waarmee de Qupit cv-gateway “Adam” is verbonden? Het is belangrijk dat zowel de cv-gateway als jouw smartphone voldoende wifi-bereik hebben.

Wanneer je smartphone aangeeft dat er een wifi-bereik van minimaal 2 ontvangststreepjes is, kun je ervan uitgaan dat dit voldoende is.

Het wifi-bereik bij de cv-gateway kun je controleren via de webpagina van Qupit: ga naar https://connect.plugwise.net > log in met het short ID > navigeer naar “Instellingen” > “Overzicht”. Bij “Wifi-netwerk” vind je de signaalsterkte van het netwerk waarmee de cv-gateway is verbonden. De signaalsterkte wordt uitgedrukt in dBm. Hoe negatiever de waarde, hoe zwakker het signaal is. Hoe dichter de waarde bij 0 komt, hoe beter het signaal van het wifi-netwerk is:

 • dBm 0 tot -30 is de kwaliteit vrijwel perfect.
 • dBm -30 tot -70 is prima, hiermee kun je uit de voeten.
 • dBm -70 tot -100 is een slechte netwerkkwaliteit.
Kun je geen temperatuur instellen met de app?
Om de kamertemperatuur in te stellen via de cv-gateway wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde “override” functionaliteit in het OpenTherm-protocol. Thermostaten die gebruik maken van OpenTherm doen dit niet altijd op dezelfde manier. Het kan zo zijn dat jouw thermostaat de functionaliteit niet ondersteunt of dat de functionaliteit niet standaard aan staat. Wil je weten of jouw thermostaat samenwerkt met de cv-gateway? Ga naar ons thermostaat-overzicht.

Staat jouw thermostaat niet in het overzicht of is de werking anders dan dat wij vermelden? Laat het ons dan weten.

Geen temperatuurinstelling op mijn thermostaat?
Werkt jouw thermostaat samen met de cv-gateway? Het is afhankelijk van de thermostaat of de temperatuurinstelling is terug te zien in het scherm. Het is mogelijk dat:

 • Je geen wijzigingen ziet in het thermostaatscherm aan de muur.
 • Je de temperatuurwijziging een paar minuten later ziet in het thermostaatscherm aan de muur.
 • Je na het instellen van de temperatuur een paar minuten later een icoontje in het thermostaatscherm ziet. Met dit icoon wordt aangegeven op de thermostaat dat gebruik wordt gemaakt van de “override” functionaliteit en zal vanzelf weer verdwijnen.
Waarom gaat de verwarming niet aan?
Stel je de temperatuur in via de app? Dan stuurt de cv-gateway deze instelling naar de thermostaat. Het is vervolgens aan de thermostaat “iets” met de temperatuurinstelling te doen. De regeling van de thermostaat bepaalt wanneer de ketel aan moet gaan.

Het kan zijn dat jouw thermostaat de temperatuurinstelling van de cv-gateway negeert. Wil je weten of jouw thermostaat samenwerkt met de cv-gateway? Ga naar ons thermostaat-overzicht. Staat jouw thermostaat niet in het overzicht of is de werking anders dan dat wij vermelden? Laat het ons dan weten.

Hoe werkt het schema?
Stel je een schema in via de app? En heb je ook een schema ingesteld staan via de thermostaat? Zowel de thermostaat als de cv-gateway volgen hun eigen schema. Zorg ervoor dat je één van de twee schema’s uitzet om te voorkomen dat die elkaar gaan tegenwerken.
Waarom blijft het scherm leeg?
Het kan zijn dat de app even zijn verbinding kwijt is met de cv-gateway, omdat één van beiden geen of een slechte verbinding heeft met het internet. Even geduld, zodra de app verbinding heeft met de cv-gateway kan de informatie weer worden opgehaald om het thermostaatscherm te vullen. Duurt het lang? Soms helpt het om de app opnieuw op te starten.
Kun je de app gebruiken zonder internettoegang?
Nee, je kunt de cv-gateway alleen bedienen via de app als je cv-gateway en smartphone of tablet verbonden zijn met een netwerk met internettoegang.
connect-app

Veelgestelde vragen

De connect-app maakt de wifi-installatie van Anna nog eenvoudiger. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, het Smile ID en het wachtwoord van het netwerk waarmee je Anna wilt verbinden. Anna installeren is nu werkelijk een fluitje van een cent!

Kan ik de connect-app ook voor andere Plugwise producten gebruiken?
Nee, dit is vooralsnog niet mogelijk. De connect-app is alleen geschikt voor gebruik met Anna (Smile T).
Kan ik de app ook gebruiken op mijn iPhone?
De app is alleen beschikbaar voor Android. De reden hiervoor is dat Anna niet op dezelfde manier samen kan werken met iOS als met Android. Wil je Anna via een iPhone of iPad verbinden met het internet? Dit kan zoals beschreven in de Anna-handleiding.
Waarom zijn de netwerken groen, oranje en rood gekleurd?
Je hebt voldoende netwerkbereik nodig om de installatie te kunnen volbrengen. De signaalsterkte is uitgezet op een schaal van 0 tot 100, waarbij 100 de best haalbare signaalsterkte is. De kleuren geven het verschil aan in signaalsterkte van het netwerk:

 • Groen is goed (>75)
 • Geel is oké (50-75)
 • Oranje is slecht (20-50)
 • Rood is uitermate slecht (<20)
Waarom kan ik mijn Smile-netwerk niet terugvinden in de lijst?
Controleer eerst of de Smile T goed is aangesloten op het stopcontact en of de lampjes “WLAN” en “Status” knipperen. Alleen dan staat jouw Smile T in aanmeldmodus en kan het Smile-netwerk worden gevonden door de connect-app.

Je kunt de Smile T zelf in aanmeldmodus zetten. Dit doe je door het zwarte knopje op de zijkant van de Smile T 5 seconden lang in te drukken. Je kunt meetellen met het lampje “Status” dat 5 keer knippert. Laat het knopje los wanneer het lampje “WLAN” snel gaat knipperen. Wacht totdat de Smile T weer is opgestart. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Probeer het nu nog een keer.

Let op dat er geen netwerkkabel is aangesloten op de Smile T! De Smile T is dan al verbonden met een netwerk. Het is dan niet mogelijk de Smile T in aanmeldmodus te zetten.

Is de signaalsterkte van het Smile-netwerk te zwak?
Probeer eens de gateway te draaien of wat verder van de ketel te plaatsen om het signaal te versterken.
Waarom kan ik niet verbinden met het Smile-netwerk?
Je verbindt met het Smile-netwerk door het juiste wachtwoord in te vullen. Dit is het Smile ID en vind je terug op de sticker op de Smile T. Controleer of je het Smile ID goed hebt ingevuld. Het Smile ID bestaat uit 8 medeklinkers. Klik op “toon wachtwoord” in de app om te zien wat je hebt ingevuld.
Waarom vindt de app niet het wifi-netwerk waarmee ik wil verbinden?
Er wordt een match gemaakt tussen de netwerken gevonden door de Smile T en gevonden door jouw smartphone. De netwerken worden elke 10 seconden opnieuw opgehaald. Voor installatie via de app is het noodzakelijk dat beiden apparaten het netwerk vinden. Het is dus goed mogelijk dat als je met je smartphone niet in de buurt van de Smile T bent, er andere netwerken worden getoond.
Waarom kan ik niet verbinden met het open wifi-netwerk bij mij in de buurt?
Het verbinden met openbare wifi-netwerken wordt niet ondersteund voor Plugwise gateways.
Onvoldoende wifi-bereik bij de cv-ketel?
Een wifi-repeater biedt hier uitkomst om het signaal te versterken.
Waarom kan de app niet verbinden met mijn wifi-netwerk?
Let op dat tijdens het verbinden van de Smile T met het wifi-netwerk jouw smartphone niet automatisch verbindt met een ander netwerk dan waar je Anna mee wilt verbinden. Dit kan voorkomen als jouw smartphone een beter netwerk vindt waarvan je het wachtwoord hebt bewaard. Blijft de app langer dan 10 minuten hangen op de melding “verbinden met het wifi-netwerk”? Ga dan naar de wifi-instellingen van jouw smartphone en verbind met hetzelfde netwerk als waarmee je Anna wilt verbinden.
Waarom kan de gateway niet worden aangemeld bij Plugwise Cloud?
Het kan even duren voordat de gateway kan worden aangemeld bij Plugwise Cloud. Hiervoor moeten we je vragen geduld te hebben.
Duurt dit langer dan 30 minuten, dan raden we je aan opnieuw de installatieprocedure te doorlopen in de app. Let op dat de Smile T weer in aanmeldmodus staat.

Je kunt de Smile T zelf in aanmeldmodus zetten. Dit doe je door het zwarte knopje op de zijkant van de Smile T 5 seconden lang in te drukken. Je kunt meetellen met het lampje “Status” dat 5 keer knippert. Laat het knopje los wanneer het lampje “WLAN” snel gaat knipperen. Wacht totdat de Smile T weer is opgestart. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Probeer nu opnieuw de Smile T met het wifi-netwerk te verbinden.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met de helpdesk.

Als ik op “Anna instellen” klik zie ik het scherm van Anna, wat kan ik hier doen?
Als je op de “Anna instellen” knop klikt wordt de HTML-interface van Anna geopend. Hier kun je lokaal Anna bedienen, of via het menu links bovenin het scherm naar de instellingen van Anna navigeren. Stel hier alvast de woning- en cv-instellingen in voor jouw klant of update de Smile T als er een firmware-update voor je klaarstaat.
Kan ik de app ook gebruiken om Anna te verbinden met een wifi-netwerk als Anna verbonden was via een LAN-verbinding?
Ja, dat kan. Let op dat je eerst de LAN-kabel verwijderd uit de Smile T. Haal de stekker van de Smile T uit het stopcontact en plaats die terug. De Smile T zal opstarten in aanmeldmodus. Wacht totdat de Smile T weer is opgestart. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Je kunt nu de connect-app gebruiken.
Moet ik netwerkprofielen verwijderen van mijn smartphone als ik de hele dag Anna’s heb geïnstalleerd?
Nee, dit is niet nodig. Er wordt een tijdelijk wifi-profiel aangemaakt om de installatie te kunnen volbrengen. Als je de app afsluit worden automatisch de gegevens van de netwerken verwijderd.
Kan ik de app ook gebruiken als ik verbonden ben met een mobiel netwerk (3G of 4G)?
Zolang je het scannen van wifi-netwerken niet uitschakelt via de wifi-configuratie van jouw smartphone kun je de app gebruiken. De app gaat voor je op zoek naar wifi-netwerken om mee te verbinden. Dit is alleen mogelijk als je dit toestaat op jouw smartphone. Ook als je verbonden bent met een mobiel netwerk.